Nemesacél karikagyűrű

Nemesacél karikagyűrű - studioprogress.hu

Napjainkban egyre több házasodni készülő párban ébred fel az igén, hogy valami mást, valami különlegeset szeretnének. A hagyományos nemesfémekből készült karikagyűrűk mellett kínál modern alternatívát a nemesacél karikagyűrű.

A nemesacél, színében, csillogásában, matt felületének megjelenésében egyértelműen konkurál a nemesfémekkel. Hidegebb tónusú szürke színe van matt textura mellett, felpolírozva tükrös felületet lehet eléri, gyönyörű világos csillogással.

A nemesacél, ahogy a köznyelv emlegeti rozsdamentes, illetve saválló acél, gyakran hallani erre az anyagra az „orvosi fém” kifejezést is.

Nemesacél karikagyűrű - studioprogress.hu

Nemesacél karikagyűrű

A karikagyűrű pár mindig a házasulandó felek közös szándéka és konszenzusa alapján jön létre.

Kettejük örök összetartozását szimbolizálja, mely egyértelmű jel a külvilág minden szereplője számára, hogy ők ketten összetartoznak és elválaszthatatlanok.

Ennek az ötvöstárgyakon keresztül kifelezett szándéknak a megjelenítésében, megvalósításában vállalunk mi a STUDIO PROGRESS szerepet.

Az nemesacél karikagyűrű létrejöttének első lépéseként a pár felveszi velünk a kapcsolatot a menyhartrichard@gmail.com címen vagy a 06 70 262 9229 telefonszámon, és néhány mondatban vázolja, hogy mi az elképzelés. Sokat segíthetnek a webes felületeinkről elküldött fotók, inspirációként.

A tervezésnél mi van a gondolati fókuszpontban, anyaghasználat tekintetében a nemesacélon kívül szóba jön-e más fém, akár nemesfém is. Milyen színekben gondolkodunk, drágakőöveket használunk-e (igen követ is lehet foglalni ezekbe az ékszerekbe), más anyagnak szerepelnie kell-e az ékszereken.

És még sok más kérdés vetődhet fel.

Természetesen ezután a személyes találkozó alkalmával, a felmerült kérdések mellett igyekszem minden részletet tisztázni és elmondok minden lehetőséget a gyűrűkkel kapcsolatban. Persze ilyenkor sok személyes aspektus is előkerül, kicsit megismerve a párokat, lehet a személyre szóló ékszert megalkotni és jön létre a nemesacél karikagyűrű.

A legkülönlegesebb igényre is törekszünk megoldást kínálni.

A nemesacél karikagyűrű esetében az alapanyagár nem számottevő, viszont a keménységük, nehéz megmunkálhatóságuk miatt egészen speciális szaktudást és technológiákat követel meg az ötvöstől.

Nagy előnye még, hogy antiallergén, kopásálló, sokkal kevésbé karcolódik mint a nemesfémek, savaknak, lúgoknak ellenáll. A mindennapi használatban még évek múltán is a formák definiáltak maradnak.

Nemesacél karikagyűrű - studioprogress.hu

Nemesacél karikagyűrű

Mivel az alapanyagár nem jelentős a nemesacél kiváló lehetőséget kínál szolidabb árkategóriájú gyűrűk elkészítésére.

Emellett kombinálni lehet őket nemesfémekkel, vagy akár titánnal is, így különleges szín variációk születhetnek, szintén nem csillagászati árakon.

A nemesacél karikagyűrű esetében még egy különleges lehetőség kínálkozik.

Egy speciális high-tech eljárás során extrém keménységű, karc és kopásálló színes bevonat hozható létre a felületén. Így mód nyílik fekete ékszerek készítésére. Elérhető még egyebek mellett az aranysárga és a világoskék szín. És persze a színezett alkatrészek kombinálhatók más nemesacél, titán, arany vagy egyéb elemekkel.

Az nemesacél karikagyűrű tervezésénél és a párokkal való kommunikáció során rendkívül hasznos eszköz a 3D modellező számítógépes szoftverek használata. Szükség és igény szerint készítünk látványtervet, 3D modellt. Ezzel összefüggésben fontos említenem a 3D nyomtatást, melyet melyet gyakran alkalmazunk. Minden korszerű, különféle laseres és forgácsolási technológiát napi szinten használunk.

Mind ezek előtt szerepel repertoárunkban a hagyományos kézi munkás ékszerkészítési attitűd, ez ebben a szerepkörben megkerülhetetlen. Bár a nemes acél esetében nehéz megmunkálhatósága okán a gépi technológiák dominálnak.

A modern, gépi , sok esetben digitális tárgylétrehozás mellett a másik út a hagyományos kézi munkáé. Ez a két karakteresen eltérő metódus, mint két kanyargó ösvény egymástól külön halad, néha azonban összetalálkoznak. Akinek sikerül ezeken a metszéspontokon helyet foglalni, az siker a tárgyalkotásban.