Egyedi eljegyzési gyűrű

Egyedi eljegyzési gyűrű - studioprogress.hu

Amikor a férfi szerelmes, és úgy érzi, hogy megtalálta élete párját, eljön az idő, amikor szerepet kap életünkben az eljegyzési gyűrű. A szerelem kiteljesedésének, és a férfi részéről egy közös élet elhatározásának legfontosabb szimbóluma ez.

Az eljegyzési gyűrű mint minden más ékszer elsősorban jel. Egyértelmű kifejeződése a férfi szándékának, mellyel lenyűgözi szíve választottját és a társadalom felé is egyértelműen megjeleníti elhatározását. Sokakban felmerül az igény, a vágy, hogy ez a különleges tárgy üzenetében, és kialakításában is személyes tartalmat hordozzon. Egyedi eljegyzési gyűrű megrendelése előtt áll a lánykérésre készülő úriember.

Egyedi eljegyzési gyűrű - studioprogress.hu

Egyedi eljegyzési gyűrű

A hagyományos értelemben vett, klasszikus nemesfémből készült, egy központi kővel rendelkező ékszertől akár jelentősen eltérhet az egyedi eljegyzési gyűrű. Manapság a jegygyűrűk mint sok minden más termék tömegtermeléses metódus szerint készül. A STUDIO PROGRESS hitvallása értelmében igyekszünk más szemléletmód szerint tekinteni a témára és a különlegességre törekszünk.

Az egyedi eljegyzési gyűrű létrejöttének első lépéseként a kézfogóra készülő férfi felveszi velünk a kapcsolatot a menyhartrichard@gmail.com címen vagy a 06 70 262 9229 telefonszámon, és néhány mondatban vázolja, hogy mi az elképzelés. Sokat segíthetnek a webes felületeinkről elküldött fotók, inspirációként.

A tervezésnél mi van a gondolati fókuszpontban, néhány gondolat, jellemző tulajdonság választottjával kapcsolatban. Anyaghasználat tekintetében milyen színekben gondolkodunk, a nemesfémeken kívül szóba jön-e más fém, drágakőöveket használunk-e, más anyagnak szerepelnie kell-e az ékszereken?

És még sok más kérdés vetődhet fel.

Természetesen ezután a személyes találkozó alkalmával, igyekszem rajtra keresztül egy kicsit a Kedvesét is megismerni. A felmerült kérdések mellett igyekszem minden részletet tisztázni és elmondok minden lehetőséget a gyűrűvel kapcsolatban.A legkülönlegesebb igényre is törekszünk megoldást kínálni.

Anyaghasználat tekintetében fontos elmondanom, hogy az arany különféle színvariánsai mellett más nem szokványos nemesfém is szóba jöhet. Például a platina, a palládium, vagy akár a palládiumos fehérarany. A két utóbbinak itthon még nincs meg a kultúrája, de a világ nyugati felén már nagy népszerűségnek örvendenek. Már érzékelem hazánkban is az elterjedésüket. Rendkívül előnyös tulajdonságuk, hogy antiallergének, ám nagy sűrűségük, és a világpiaci tendenciák miatt áruk jelentős.

Gyémánt is lehet egyedi eljegyzési gyűrű ékköve, sokan azt gondolják, hogy egy mindennapi ember számára megfizethetetlen, nem az!

Esetleg a választott hölgy egyéniségéhez illő színes drágakő, például smaragd, vagy rubin, is szerepelhet az ékszeren. Az egyedi eljegyzési gyűrű modern alternatív alapanyagai lehetnek a nemesacél és a titán. Itt az alapanyagár nem számottevő, viszont a keménységük, nehéz megmunkálhatóságuk miatt egészen speciális szaktudást és technológiákat követel meg az ötvöstől.

Egyedi eljegyzési gyűrű - studioprogress.hu

Egyedi eljegyzési gyűrű

Nagy előnyük még, hogy antiallergének, kopásállók, sokkal kevésbé karcolódnak mint a nemesfémek. A mindennapi használatban még évek múltán is a formák definiáltak maradnak. Emellett, a nemesacél és a titán kiváló lehetőséget kínál szolidabb árkategóriájú gyűrűk elkészítésére. Megjelenésükben, színükben, csillogásukban, matt felületeikben egyértelműen konkurálnak a nemesfémekkel, és több marad a költségvetésben a drágakőre.

Emellett kombinálni lehet őket nemesfémekkel így különleges szín variációk születhetnek, szintén nem csillagászati árakon. Az egyedi eljegyzési gyűrű tervezésénél és amegrendelővel való kommunikáció során rendkívül hasznos eszköz a 3D modellező számítógépes szoftverek használata. Szükség és igény szerint készítünk látványtervet, 3D modellt. Ezzel összefüggésben fontos említenem a 3D nyomtatást, melyet gyakran alkalmazunk. Minden korszerű, különféle laseres és forgácsolási technológiát napi szinten használunk.

Mind ezek előtt szerepel repertoárunkban a hagyományos kézi munkás ékszerkészítési attitűd, ez ebben a szerepkörben megkerülhetetlen.