Egyedi karikagyűrű

Egyedi karikagyűrű - studioprogress.hu

Napjainkban egyre több házasodni készülő párban ébred fel az igén, hogy valami mást, valami különlegest szeretnének: ez az egyedi karikagyűrű!

A karikagyűrű pár mindig a házasulandó felek közös szándéka és konszenzusa alapján jön létre.

Kettejük örök összetartozását szimbolizálja, mely egyértelmű jel a külvilág minden szereplője számára, hogy ők ketten összetartoznak és elválaszthatatlanok.

Ennek az ötvöstárgyakon keresztül kifelezett szándéknak a megjelenítésében, megvalósításában vállalunk mi a STUDIO PROGRESS szerepet.

Az egyedi karikagyűrű létrejöttének első lépéseként a pár felveszi velünk a kapcsolatot a menyhartrichard@gmail.com címen vagy a 06 70 262 9229 telefonszámon, és néhány mondatban vázolja, hogy mi az elképzelés. Sokat segíthetnek a webes felületeinkről elküldött fotók, inspirációként.

A tervezésnél mi van a gondolati fókuszpontban, anyaghasználat tekintetében milyen színekben gondolkodunk, a nemesfémeken kívül szóba jön-e más fém, drágakőöveket használunk-e, más anyagnak szerepelnie kell-e az ékszereken.

És még sok más kérdés vetődhet fel.

Egyedi karikagyűrű - studioprogress.hu

Egyedi karikagyűrű

Természetesen ezután a személyes találkozó alkalmával, a felmerült kérdések mellett igyekszem minden részletet tisztázni és elmondok minden lehetőséget a gyűrűkkel kapcsolatban. Persze ilyenkor sok személyes aspektus is előkerül, kicsit megismerve a párokat, lehet a személyre szóló ékszert megalkotni és jön létre az egyedi karikagyűrű.

A legkülönlegesebb igényre is törekszünk megoldást kínálni.

Anyaghasználat tekintetében fontos elmondanom, hogy az arany különféle színvariánsai mellett más nem szokványos nemesfém is szóba jöhet. Például a platina, a palládium, vagy akár a palládiumos fehérarany. A két utóbbinak itthon még nincs meg a kultúrája, de a világ nyugati felén már nagy népszerűségnek örvendenek. Már érzékelem hazánkban is az elterjedésüket. Rendkívül előnyös tulajdonságuk, hogy antiallergének, ám nagy sűrűségük, és a világpiaci tendenciák miatt áruk jelentős.

Az egyedi karikagyűrű modern alternatív alapanyagai lehetnek a nemesacél és a titán.

Itt az alapanyagár nem számottevő, viszont a keménységük, nehéz megmunkálhatóságuk miatt egészen speciális szaktudást és technológiákat követel meg az ötvöstől.

Nagy előnyük még, hogy antiallergének, kopásállók, sokkal kevésbé karcolódnak mint a nemesfémek. A mindennapi használatban még évek múltán is a formák definiáltak maradnak.

Az egyedi karikagyűrű sokak fejében úgy él , mint egy megfizethetetlen, csak kevesek számára elérhető kiváltság. Ez nem így van, aranyból is lehet megfizethető árú karikagyűrűpárt készíteni.

Emellett, a nemesacél és a titán kiváló lehetőséget kínál szolidabb árkategóriájú gyűrűk elkészítésére. Megjelenésükben, színükben, csillogásukban, matt felületeikben egyértelműen konkurálnak a nemesfémekkel.

Emellett kombinálni lehet őket nemesfémekkel így különleges szín variációk születhetnek, szintén nem csillagászati árakon.

Egyedi karikagyűrű - studioprogress.hu

Egyedi karikagyűrű

Az egyedi karikagyűrű tervezésénél és a párokkal való kommunikáció során rendkívül hasznos eszköz a 3D modellező számítógépes szoftverek használata. Szükség és igény szerint készítünk látványtervet, 3D modellt. Ezzel összefüggésben fontos említenem a 3D nyomtatást, melyet gyakran alkalmazunk. Minden korszerű, különféle laseres és forgácsolási technológiát napi szinten használunk.

Mind ezek előtt szerepel repertoárunkban a hagyományos kézi munkás ékszerkészítési attitűd, ez ebben a szerepkörben megkerülhetetlen.

A modern, gépi , sok esetben digitális tárgylétrehozás mellett a másik út a hagyományos kézi munkáé. Ez a két karakteresen eltérő metódus, mint két kanyargó ösvény egymástól külön halad, néha azonban összetalálkoznak. Akinek sikerül ezeken a metszéspontokon helyet foglalni, az siker a tárgyalkotásban.