Eljegyzési gyűrű

Eljegyzési gyűrű - studioprogress.hu

Amikor a férfi szerelmes, és úgy érzi, hogy megtalálta élete párját, eljön az idő, amikor szerepet kap életünkben az eljegyzési gyűrű. A szerelem kiteljesedésének, és a férfi részéről egy közös élet elhatározásának legfontosabb szimbóluma ez.

Az eljegyzési gyűrű mint minden más ékszer elsősorban jel. Egyértelmű kifejeződése a férfi szándékának, mellyel lenyűgözi szíve választottját és a társadalom felé is egyértelműen megjeleníti elhatározását.

Persze ez az ékszer is ha nagyobb értéket képvisel státuszszimbólumként is funkcionálhat. Klasszikus megközelítésben az eljegyzési gyűrű az úgy nevezett Szolitergyűrű.

Ez az ékszertípus alapvetően egy nagyobb központi kővel rendelkezik, mely ha a lehetőségek engedik gyémánt. Persze a központi követ kiegészíthetik kisebb, akár színes kövek is.

Az eljegyzési gyűrű alapanyaga jellemzően nemesfém. Elsősorban arany, ennek különböző változatai, szín szerint lehet például sárga, fehér vagy akár rose is.

Eljegyzési gyűrű - studioprogress.hu

Eljegyzési gyűrű

A központi kő, ha valaki nem szeretne gyémántot, vagy szolidabb a költségvetése de természetes drágakövet szeretne az lehet zafír, rubin, topáz, stb.

Természetesen meg kell említeni a cirkóniát, (ez a szintetikus gyémánt utánzat) mely manapság az átlagos, legkedvezőbb árú ékszerek általános díszítő köve.

Manapság az eljegyzési gyűrű mint sok minden más termék tömegtermeléses metódus szerint készül. A STUDIO PROGRESS hitvallása értelmében igyekszünk más szemléletmód szerint tekinteni a témára és az egyediségre törekszünk.

A sikeres lánykérés alkalmával a gyűrű a bal kéz gyűrűsujjára kerül.

Ennek történelmi eredte van, 1214-ben III. Ince pápa vezette be az eljegyzés és a házasságkötés közti várakozást, mely később jegyben járásként vált szokássá.

Ez idő alatt a hölgyek a bal kéz gyűrűs ujján hordták a lánykérő gyűrűt, melynek hagyománya az ókori római és görög vallásból ered. Az akkori hiedelem szerint a bal kéz gyűrűsujjához fut közel a szerelem vénája, a „vena amoris”.

Természetesen a későbbi történelmi visszatekintések kultúrkörönként, akár országonként, tájegységenként is jelentős eltéréseket mutatnak.

Hazánkban a 19. századtól vált élő hagyománnyá az eljegyzési gyűrű viselése, melyet jegygyűrűként is emlegettek.

Napjainkban a lánykérésre vállalkozó férfi titkosan előkészítve szervezi meg az eseményt, melyen átnyújtja szerelmének a gyűrűt. A lánykérés előtt álló úriember igényeivel összhangban, minden részletre ügyelve, megtervezzük és elkészítjük a tökéletes eljegyzési gyűrűt, hogy a meglepetés életre szóló legyen!

Eljegyzési gyűrű - studioprogress.hu

Eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrű létrejöttének első lépéseként a kézfogóra készülő férfi felveszi velünk a kapcsolatot a menyhartrichard@gmail.com címen vagy a 06 70 262 9229 telefonszámon, és néhány mondatban vázolja, hogy mi az elképzelés. Sokat segíthetnek a webes felületeinkről elküldött fotók, inspirációként.

A tervezésnél mi van a gondolati fókuszpontban, néhány gondolat, jellemző tulajdonság választottjával kapcsolatban. Anyaghasználat tekintetében milyen színekben gondolkodunk, alapanyag és az ékkő tekintetében.

És még sok más kérdés vetődhet fel.

Természetesen ezután a személyes találkozó alkalmával, igyekszem rajtra keresztül egy kicsit a Kedvesét is megismerni. A felmerült kérdések mellett igyekszem minden részletet tisztázni és elmondok minden lehetőséget a gyűrűvel kapcsolatban.A legkülönlegesebb igényre is törekszünk megoldást kínálni.

Anyaghasználat tekintetében fontos elmondanom, hogy az arany különféle színvariánsai mellett más nem szokványos nemesfém is szóba jöhet. Például a platina, a palládium, vagy akár a palládiumos fehérarany. A két utóbbinak itthon még nincs meg a kultúrája, de a világ nyugati felén már nagy népszerűségnek örvendenek. Már érzékelem hazánkban is az elterjedésüket. Rendkívül előnyös tulajdonságuk, hogy antiallergének, ám nagy sűrűségük, és a világpiaci tendenciák miatt áruk jelentős.

Gyémánt is gyakran szerepel az eljegyzési gyűrű ékköveként, sokan azt gondolják, hogy egy mindennapi ember számára megfizethetetlen, nem az!