Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű?

Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű - studioprogress.hu

A boldog házasság nulladik lépése a megfelelő leánykérés, aminek a legfontosabb eszköze az eljegyzési gyűrű. Ha tehát úgy döntöttél, megkéred kedvesed kezét, szerezned kell egy ideális lánykérő gyűrűt. A sors fintora, hogy pont a férfiakra hárul ez a feladat, hiszen a többség köztudottan nincs otthon az ékszerek vásárlásában. Cikkünkben megpróbálunk segítséget nyújtani kezdő vőlegényjelölteknek a megfelelő gyűrű megtalálásához.

Elveszve az eljegyzési gyűrűk rengetegében

Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű - studioprogress.huHa beírod a keresőbe, vagy szétnézel lakhelyedhez közel eső ékszer üzletekben, látni fogod, hogy elképesztően nagy a választék. Ezüst eljegyzési gyűrűtől a fehérarany eljegyzési gyűrűn át titánból, nemesacélból, platinából, sőt még palládiumból is készülnek lánykérő gyűrűk. Vannak gyémántot vagy más drágaköveket tartalmazó, de cirkónia díszítésű gyűrűk is.

Nőként úgy gondolom, egy lánykérésnek illik megadni a módját. Nem azt mondom, hogy mindenki gyémánt eljegyzési gyűrűvel lepje meg választottját, de azért ez egy olyan fontos tárgy, egy gesztus, ami sokat elárul a férfi érzéseiről, a kapcsolatról.

Sokan vannak, akik bemennek az első ékszerüzletbe és ott találomra (vagy pl ár alapján) választanak gyűrűt, azonban elég sokan vannak, akik az Igazi Eljegyzési Gyűrűvel szeretnék megajándékozni kedvesüket. A legtöbb esetben ez egyedi igények alapján készített gyűrűt jelent, ami a hölgy ízlésére szabva készül.

Mennyibe kerülnek az egyedi eljegyzési gyűrűk?

Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű - studioprogress.huEgyedi eljegyzési gyűrű árák igen változatosak. A legegyszerűbb, akár kis gyémántot is tartalmazó gyűrűk akár már 50-60 ezer forintból is megoldhatóak, de természetesen a határ a csillagos ég.

Az eljegyzési gyűrű árakat az alapanyag (nemesfém, drágakövek) és a fazon bonyolultsága (elkészítés időigénye, technológia igénye) határozza meg.

Régen teljesen egyeduralkodó volt a gyémánt a drágaköves eljegyzési gyűrűk terén, mára azonban egyre nagyobb teret hódítanak a színes kövek. Előszeretettel kérnek pl rubin vagy zafír drágaköveket az eljegyzési gyűrűkben. Hasonló tendencia figyelhető meg a fém alapanyag tekintetében is. Míg korábban az arany szolgált a lánykérő gyűrű alapanyagául, manapság egyre többen ismerik fel a nemesacél vagy a titán előnyös tulajdonságait.

Hogyan készülnek a személyre szabott eljegyzési gyűrűk?

Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű - studioprogress.huNálunk, a Studio Progress-ben a következőképp zajlik egy egyedi eljegyzési gyűrű elkészítésének folyamata egy élő példán keresztül.

Krisztián még tavaly nyáron keresett meg minket a készítéssel kapcsolatban. Nem volt konkrét elképzelése, de tudta, hogy nagyjából mennyit szán a gyűrűre és elmondta, hogy a kedvese nagy Desigual rajongó, sportos, ugyanakkor nőies, szereti az élénk színeket, vidám és életteli.

Ha már van egy halvány elképzelés, akár fazont, akár anyagot illetően, meg szoktuk ejteni az első személyes találkozót, ahol általában meg szokott születni a gyűrű terve. Ekkor szoktuk egyeztetni a méretet is. Sok egyedi gyűrű anyaga miatt (pl titán, nemesacél) vagy fazonjából fakadóan nem vagy csak nagyon kis mértékben méretezhető utólag, így meg kell határoznunk a tárgy méretét. Legtöbbször elcsent gyűrű méretét szoktuk levenni. De ha nem hord gyűrűt a kedvesed, arra az esetre is vannak trükkjeink.

Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű - studioprogress.huA kedvenc márka és a színes kövek megihlettek minket így ezen a vonalon indultunk el. Szerencsére Krisztián tisztában volt párja kedvenc színeivel is, így nem volt nehéz kiválasztani a formához passzoló köveket sem.

Munkáink során egyaránt alkalmazunk hagyományos, kézműves technikákat, de a modern technológiáktól sem riadunk vissza a tökéletes végeredmény érdekében. Krisztiánék gyűrűjét először egy 3D tervező szoftverben rajzoltuk meg, majd a gyűrű fej részét 3D nyomtató segítségével “életre keltettük”, a viaszból pedig fehérarany ékszert öntettünk. Természetesen itt még nem állt meg a munka, a félkész darabot ki kellett dolgozni, egyesíteni a kézzel készített gyűrűsínnel, majd a gondosan kiválasztott drágakövekkel, féldrágakövekkel együtt eljuttatni egy profi drágakőfoglalóhoz.

Sokan nem tudják, de a legtöbb ötvös csak alap foglalásokat végez (pl tokos foglalatok), a legtöbb foglalási feladatot olyan szakemberre bízza, aki kizárólag ezzel a feladattal foglalkozik. (Korábban tanulható szakma volt, de azóta ezt a szakot is megszüntették.) Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű - studioprogress.huHa bekerültek a helyükre a kövek, még mindig nincs kész teljesen az ékszer, hiszen még el kell látni névjellel és fémjellel. A névjel a készítő ötvös sajátja, a fémjelet pedig a NEHITI (Nemesfém Engedélyezési és Ellenőrzési Osztály jelenleg) üti a kész tárgyba, ezzel garantálva a nemesfém megfelelő finomságát.

Fémjelzés után már csak néhány lépés van hátra, utolsó simítások a felületen, fotózás és ékszerdobozba helyezés.

Az egyedi eljegyzési gyűrűnek lelke van. Minden egyes darabon látszik a törődés, a szeretet, az odafigyelés. Az, hogy a férfinak fontos a párja és a legjobbat szeretné nyújtani neki.

Mitől lesz tökéletes az eljegyzési gyűrű - studioprogress.huNőként azt tudom javasolni minden lánykérés előtt álló férfinak, hogy gondolja át az egyedi eljegyzési gyűrű készítésének lehetőségét. Sokkal szívesebben mondanak igent a hölgyek egy számukra készült ékszerre, mint egy a polcról gyorsan leemelt tömegtermékre.

Ha Te is egyedi ékszerrel szeretnéd meglepni kedvesedet, keress fel minket bátran. Szívesen segítünk egyedi elképzeléseid megvalósításában, a tökéletes lánykérő gyűrű megtervezésében, elkészítésében.