A mai történelmi ismereteink fényében biztosan állíthatjuk, hogy az ókori egyiptomi fáraók és asszonyaik, már Kr.e. 2000 évvel ezelőtt is szívesen viseltek drágakövekkel, aprólékosan kidolgozott egyedi arany ékszereket. Egyedi karikagyűrű akkor még csak nekik volt. Az aranyláz jóval ezután kezdődött, miután a spanyolok 1492-ben áthajóztak az új világba, felfedezték a Maja és Aszték ékszerészek remekműveit, amelyeket ma is a nemesfém művesség legragyogóbb példájaként tartanak számon. Ezáltal megnyílt a lehetőség az ékszerész ipar térnyerésére.

Az aranyékszerek csak a gazdagok kiváltsága?

Az aranyékszerek évszázadokon át a gazdagság és a magas rang jelképei voltak. Mai világunkban azonban akármelyik társadalmi réteg szert tehet egy-egy gyűrűre, vagy nyakláncra. Sőt, korunk jelképrendszerében a karikagyűrű, mint az összetartozás szimbóluma minden családalapító szerelmespár tulajdonát képezi. Mert a karikagyűrű elengedhetetlen része az esküvőnek, tárgyi bizonyítéka mindannak, amit az esküvő és a házasság jelent. Valami, ami csak önökről szól, és ha mindezt egy egyedi karikagyűrű képviseli, az csak erősítheti az összetartozást, az eggyé válást, egy életen át.

Egyedi karikagyűrű nem csak aranyból készülhet?

Ma már nem feltétel az anyag választásban az arany. Olyannyira nem, hogy bizton állíthatom, hosszú szakmai tapasztalatommal, hogy kedves vevőim nagyon sok esetben fordulnak a saját alap elképzeléseikkel szembe, miután megtekintettek egy pár bemutatkozó darabot az egyedi karikagyűrű kollekciómból. Galériánkban számos elkészült egyedi karikagyűrű található neme acél ötvözetből és/ vagy titánból. Kaptunk már extrém kihívást jelentő megrendelést, és ez csak fokozza a tettvágyunkat, hogy még ilyen esetekben is helyt álljunk. Nyilván vannak az anyag megmunkálhatóságának kötöttségei, de garantáltan széles megoldási lehetőséget tudunk segítségül hívni a megvalósításhoz. A tervezés során már nem kell sem az Aztékok irányába fordulnunk, sem világokat áthajóznunk.

Tervezés a legapróbb részletig.

3D-s tervező szoftverünkkel szinte az önök szeme elött vizionalizáljuk az önök egyedi karikagyűrű terveit. Természetesen szívesen alkalmazzuk a hagyományos kézműves technikákat is a cél érdekében, az egyediség megvalósulásának érdekében. Az első megbeszélés során örömmel veszem megtisztelő bizalmukat, és kiemelten kérem, hogy kicsit jobban megismerkedhessünk, azért hogy a személyiségjegyeiket ötvözhessem az ékszerkészítés során. Mindezek után könnyen eldöntheti kedves olvasóm, megrendelőm, hogy bizalommal rám bízza-e egyedi karikagyűrű megrendelését, vagy befizet egy spanyol hódító flotta portyázására.