Míg 10 éve sokak számára furcsa látvány volt a nemesacél karikagyűrű, ma már teljesen elfogadott alapanyag az acél a karikagyűrű készítésben is. Hazánkban maréknyi ötvös képes és hajlandó nemesacéllal dolgozni, nem véletlen, hiszen a megmunkálása sokkal-sokkal idő, energia és technológia igényesebb, mint az egyéb alapanyagokból készülő ékszereknek. Mi nagy szeretettel, szenvedéllyel nyúlunk az acélhoz, egyedi ékszereink jelentős része ebből a csodás alapanyagból készül. Nem vitás, szeretjük ezt a fémet. :)

Az alábbi cikkben 7 tulajdonságát mutatom be, ami igazán csodássá teszi a nemesacél karikagyűrűt és más acél ékszereket.

Lássuk, milyen érvek szólnak a nemesacél karikagyűrű, vagy más néven rozsdamentes acél karikagyűrűk mellett.

A népszerű nemesacél karikagyűrű 7 titka

  • nemesacél karikagyűrűKeményebb, ellenállóbb, mint az arany karikagyűrű
  • Gyönyörű a színe
  • Egyedibb, mint egy klasszikus arany jegygyűrű
  • Modern, fiatalos
  • Kevésbé karcolódik
  • Színes, tartós rétegek képezhetők rajta (pl PVD bevonat)
  • Kedvező árúak (bár az alapanyag lényegesen olcsóbb, a megmunkáláshoz magasabb szintű technológia szükséges)

A webshopokban kapható olcsó tömegtermékek átka

Ha kicsit is utánajártál a nemesacél karikagyűrűknek, láthattad, hogy egyes webshopokban (akár magyar, akár kínai, stb), potom pénzekért árulnak acél gyűrűket. Nem egy csalódott párral dolgoztunk már együtt, akik spórolni szerettek volna a karikagyűrű árán és ilyen ékszert rendeltek. Azt tapasztaljuk, hogy sajnos a méret és a minőség sokszor okoz szomorúságot. Ráadásul az acél gyűrűket nem igazán lehet méretre igazítani, kevés esetben lehet “csalni” minimálisan a méreten.

Mi például soha nem készítünk nemesacél karikagyűrűt (sem) “bemondott” méret alapján. Egyrészt elképzelhető, hogy időközben változott a gyűrűméreted, másrészt a gyűrű vastagsága, karaktere is sokat számít méretvételnél (mi többféle gyűrűmérővel rendelkezünk), illetve olyannal is találkoztunk már, hogy a nem éppen hozzáértő ötvös nem megfelelően vett méretet.

nemesacél karikagyűrű ezüst berakássalHa egyedi nemesacél gyűrűt szeretnél, nem olyat, amit percenként árasztanak magukból a gépek Kínában, akkor jó helyen jársz. Mi ugyanis kifejezetten szeretünk és tudunk is bánni ezzel a csodás fémmel. :)

Nézd meg nemesacél karikagyűrűinket a képgalériában.
De érdemes követned minket facebookon is, mert oda gyakrabban tudunk képeket feltenni. :)

 

 

RelatedPost

The following two tabs change content below.

Comments

comments